fbpx

Отправете запитване за интериорен дизайн

Обадете се още сега или попълнете формата ни за безплатна предварителна консултация.

0878 908 801

Околовръстен път 42, офис сграда Butterfly

Top

Особено внимание при обзавеждането на всяко жилище оправдано се обръща на банята. Ремонтните дейности в нея са специфични и трудоемки и трябва да бъдат прецизно планирани. По отношение на тенденциите, интериорът на банята е добре да се проектира така, че да устои на промените поне в следващите няколко години.

Постепенно и категорично, през последните няколко години определени стилове заеха  непоклатими позиции в дизайна на банята и по всичко изглежда,че ще се задържат.

Формат на плочките

Безспорно любим наш интериорен тренд – детайли с голям формат.

Колкото по-голям е формата на плочката, толкова по съвременно и категорично изглежда. По възможност „Magnum size”, от пода до тавана. Освен, че въздейства като стилен елемент, позволява непрекъснатост на шарката и текстурата на плочката.

Декори

Докато дълги години бяхме свикнали да виждаме върху плочките флорални мотиви, геометрични фигури, декоративни линии, то сега лидерската позиция е заета категорично от мраморни текстури и други видове каменни декори. Декоративните фризове и редуването на видове плочки също отсъства. Вместо това виждаме цели стени само в един декор, дори и цели помещения.

Всичко вградено

Структури за вграждане,бутони,  душ, смесител се вграждат в стени и тавани. По възможност всички изпъквания се елеминират и се заменят с изравнени повърхности.

Мебели в банята? Защо не?

Нямаме предвид задължителното шкафче за мивка и огледало, където основно съхраняваме тоалетните си принадлежности. Ниска масичка за акцент или като помощна в близост до ваната придава изтънченост и стил.

 

Смел дизайн 

За най-дръзките любители на интериорния дизайн тенденциите позволяват да се развихриш и в банята. Завеси силно завлачени по пода, растения и дори цели стени с такива, дизайнерски осветителни тела, арт тапети с фантастични декори и още много, могат да превърнат банята в истински дизайн шедьовър.