Отправете запитване за интериорен дизайн

Обадете се още сега или попълнете формата ни за безплатна предварителна консултация.

+359 885 269 632

Околовръстен път 42, офис сграда Butterfly

Top

Особено внимание при обзавеждането на всяко жилище оправдано се обръща на банята. Ремонтните дейности в нея са специфични и трудоемки и трябва да бъдат прецизно планирани. По отношение на тенденциите, интериорът на банята е добре да се проектира така, че да устои на промените поне в следващите няколко години.

Постепенно и категорично, през последните няколко години определени стилове заеха  непоклатими позиции в дизайна на банята и по всичко изглежда,че ще се задържат.

Формат на плочките

Безспорно любим наш интериорен тренд – детайли с голям формат.

Колкото по-голям е формата на плочката, толкова по съвременно и категорично изглежда. По възможност „Magnum size”, от пода до тавана. Освен, че въздейства като стилен елемент, позволява непрекъснатост на шарката и текстурата на плочката.

Декори

Докато дълги години бяхме свикнали да виждаме върху плочките флорални мотиви, геометрични фигури, декоративни линии, то сега лидерската позиция е заета категорично от мраморни текстури и други видове каменни декори. Декоративните фризове и редуването на видове плочки също отсъства. Вместо това виждаме цели стени само в един декор, дори и цели помещения.

Всичко вградено

Структури за вграждане,бутони,  душ, смесител се вграждат в стени и тавани. По възможност всички изпъквания се елеминират и се заменят с изравнени повърхности.

Мебели в банята? Защо не?

Нямаме предвид задължителното шкафче за мивка и огледало, където основно съхраняваме тоалетните си принадлежности. Ниска масичка за акцент или като помощна в близост до ваната придава изтънченост и стил.

 

Смел дизайн 

За най-дръзките любители на интериорния дизайн тенденциите позволяват да се развихриш и в банята. Завеси силно завлачени по пода, растения и дори цели стени с такива, дизайнерски осветителни тела, арт тапети с фантастични декори и още много, могат да превърнат банята в истински дизайн шедьовър.